Bliv inspireret

velvære og livsstil

Velvære kan være mange forskellige ting, men vi kan vist alle blive enige om at det overordnet set handler om at føle sig godt tilpas både fysisk og mentalt. Dette falder ret naturligt ind under emnet livsstil og et bedre velbefindende, må jo betyde en bedre livsstil. Velvære kan jo på sin vis referere både henvise til negativ og positiv trivsel.

livsstil og meditation

Hvordan kan jeg få bedre velvære?

At optimere dit velvære og livskvalitet kan egentligt lyde simpelt, men det er ikke altid nemt. Først bliver du nødt til at afklare hvilke aspekter af dit liv, du vil forbedre og derefter hvordan du kan hjælpe det på vej. Det er vigtigt at der er en balance mellem din fysiske og mentale velvære. Hvis du overordnet set er glad og tilfreds med livet, men du ikke motionere, er ensom eller et andet aspekt af dit liv ikke, kører på skinner. Kan dette påvirke dit generelle livskvalitet. Der er formentlig altid minimum en enkelt ting, du ville kunne forbedre og den vej rundt, forbedre din samlede livkvalitet og derved velvære.

I bund og grund er det dig selv, der står for det. Men bare rolig, vi vil her komme ind på nogle aspekter af hvad velvære kan være og hvordan disse kan forbedres.

Motion og velvære

Der sættes et lighedstegn mellem velvære og motion, da der findes utallige af undersøgelser der viser at motion er godt for dig og dit velvære. Blandt andet kan jævnlig motion og fysisk aktivitet, forebygge kroniske sygedomme og type 2-diabetes. Så hvis ikke det er argument nok, kommer der flere her.

Hvis vi vender blikket mod det mentale velvære, har jævnlig motion også en positiv effekt mod blandt andet stress og depression. Så helt overordnet set er godt med motion og en god kondition, godt for at opnå bedre velvære, og i det store hele en bedre livsstil.

person der løber i naturen, for at få motion
Krop og velvære, medvirker til en bedre livsstil

Krop og velvære

I forlængelse med motion og velvære, er det relevant også at nævne krop og velvære. Hvis du føler dig tilpas i din egen krop, er det rigtigt godt i forhold til bedre velvære. Kroppen er en vigtig del af hverdag, så det er selvfølgelig vigtigt at tage sig godt af den. Blandet andet gennem motion, som vi var inde på, men også den fornyede energi, du oplever efter at have været fysisk aktiv, spiller en rolle. Den energi skabes efter at din krop har været aktiv og giver dig ny energi til fokus. Derfor vælger mange at fx løbe en tur, før arbejde og derved starte dagen ud med, at møde på arbejde frisk og klar i hovedet.

Kort sagt er din krop vigtig for dit velbefindende, da den er en vigtig del af din hverdag og det er her vores velvære er vigtigt at pleje. En sund krop, du er glad for, er vejen frem.

Dit mentale velvære

Det mentale velvære kan være svært at arbejde med i forhold til den fysiske. Det kan for mange være svært at skulle omstille sin tankegang eller opbygge egenskaber til at forholde sig mere åben og positiv til de udfordringer vi møder gennem livet. Disse egenskaber kan have en stor effekt på din livskvalitet, da du gennem øvelse, overbeviser hjernen om at det er okay, med udfordringer og bump på vejen. Så længe du kan forholde dig positiv og have kontrol over dine følelser. Og der er ikke et bedre tidspunkt at starte på dette end nu!

For nogle virker mindfulness, hvor man aktivt forsøger at være mere tilstede i hverdagen. For andre er der behov for at arbejde på mere følelsesbasserede egenskaber, såsom generel positivitet. Men at arbejde på dit mentale velvære, kan hjælpe dig til bedre at kunne håndtere de mange forskellige situationer du bliver stillet i livet. Ud over det, hjælper det dig også til at håndtere stres, depression og hurtigtigere komme ovenpå igen efter eventuelle skuffelser.

Ved at arbejde aktivt på at opnå en bedre mental velvære, bliver du undervejs gladere og forfølger dine mål i højere grad.

kvinder der står langs vandet og nyder udsigten

Skønhed og velvære

En del vil nok også forbinde ordet velvære med en eller anden form for ekstra luksus, til sig selv. Og det kan det, det selvfølgelig også være. Specielt i en travl hverdag, er det vigtigt at forkæle dig selv og din krop. Det kan enten være med lidt chokolade efter aftensmaden eller måske har du købt en lækker ansigtsmaske til dig selv.

Men det kan selvfølgelig også være den større omgang, med en massage, kropsbehandling eller måske et spaophold. Derfor opfatter mange velvære som en ren luksus, og det er ikke altid at vi husker at give os selv det. Det kan hænge sammen med, at den slags luksus måske kan undværes. Da vi ikke ser en længerevarende effekt.

 

Hvis du forestiller dig, at drikke et glas god vin. Det er noget du godt kunne undvære og effekten er ikke specielt lang. Men drikker du et glas god vin, med nogle gode venner og med noget god mad en aften, har glæden ved vinen pludselig flere effekter. Selvsagt har alkoholen en virkning.  Men der bliver også frigivet forskellige lykkehormoner i hjernen. Situationen påvirker nu dit mentale velbefindende positivt. Hele aftenen har nu bevirket en kemisk ændring i kroppen, der bidrager positivt til dit mentale helbred.

Igennem eksempelvis former for kropsterapi, massage eller andre velværebehandlinger, kan nogle af disse lykkehormoner også frigives. Da nogle følelsesmæssige bekymringer kan sætte sig som knuder og spændinger i kroppen. Du har måske prøvet at få ondt i nakken i en stresset arbejdsperiode, fordi du ubevidst sidder og spænder op, når du er presset. Så ved at modtage former for velværebehandlinger opløses disse spændinger i kroppen og lykkehormonerne frigives.

Læs mere om velvære

Ønsker ud mere relevant information omkring velvære, så tilgå nedenstående indlæg:

kvinder der står langs vandet og nyder udsigten

Spørg os om alt

Har du spørgsmål - har vi svarene


    Vi vender tilbage på din henvendelse indenfor 48 timer.

    Vores kontaktinfo