Bliv inspireret

Undgå et stoppet afløb i hjemmet

Et stoppet afløb kommer altid på de forkerte tidspunkter. Men der er faktisk meget du selv kan gøre, for at forebygge og minimere risikoen. Læs vores guide til et stoppet afløb og find ud af, hvordan du forebygger en forstoppelse.
billede af et badeværelse

Hvorfor dit afløb stopper til

Dit afløb har en vigtig funktion i dit hjem, da det transportere vandet i dit hjem til rensningsanlægget og tilbage igen. Derfor er det vigtigt, at dine afløb fungere optimalt.

Et stoppet afløb kan forekomme alle de steder i hjemme, hvor vand løber fra. Det kan altså både være toilettet, bruseren, håndvasken og køkkenvasken, som kan blive stoppet til.

Der er mange ting, som kan medvirke til et stoppet afløb. Ofte vil det være hår, fedtstof fra madlavning, madrester eller overskydende sæbe. Desuden bliver der også smidt bind, tamponer og bleer i toilettet, hvilket også medvirker til et stoppet afløb.

Men inden du ringer efter professionel hjælp, så er der nogle metoder du selv kan afprøve først. Dem kan du læse om herunder.

Tegn på et stoppet afløb

Hvis dit afløb fungere som det skal, så vil vandet løbe ud stille og roligt når der tændes for det.

Udviser dit afløb nogle af de følgende tegn beskrevet nedenfor, så kunne det godt tyde på, at du har et stoppet afløb.

Tegnene på et tilstoppet afløb er:

  • Afløbet afgiver en grim lugt
  • Toilettet vil ikke skylle ordenligt ud
  • Vandet fra vasken eller bruseniche løber langsomt ud, måske endda skaber små oversvømmelser
Smart Vandhane

Fix dit stoppet afløb

Herunder kan du finde 3 nemme og hurtige metoder, til, forhåbentligt, at få løst dit problem med afløbet.

Metode 1 – brug kogende vand
Kog et par liter vand og hæld det gennem afløbet. Hvis du også tilsætter lidt opvaskemiddel, vil dine rør blive rengjort og renset på samme tid.

Metode 2 – rens afløbet med hænderne
Eller så godt du kan med hænderne. Det er ofte muligt at rense afløbet med hænderne eller ved brug af nogle simple redskaber.

En flaskerenser kan skubbe til det skidt og snavs, som har forårsaget tilstopningen.

En svupper, eller gummirenser, kan skabe et overtryk, som kan løsne skidtet, som har sat sig fast.

Metode 3 – rengør og rens vandlåsen
Ved hjælp af en skurtrækker, kan du løsne risten i brusenichen. Herefter kan du komme til vandlåsen, rengøre den og fjerne snavs.

Tip – brug aldrig afløbsrens
Selvom mange sværger til afløbsrens eller kautisk soda, så kan det påføre stor skade på dine afløb. Derfor er det ikke en anbefaling herfra, da beskadiget afløb kun forværre din situation.

Hvad gør jeg, hvis mit afløb stadig er stoppet?

Hvis du har benyttet alle metoderne beskrevet ovenover og dit afløb stadig er stoppet til, så er det tid til at kontakte professionelle fagfolk.

Du har altså brug for forstærkning fra et kloakfirma, som har det rette udstyr og den fornødne viden, til at kunne løse dit problem.

Nogle gange vil det være nok med en kloakspuling, andre gange vil der være brug for den helt store slamsugervogn og i andre tilfælde kan problemet måske være svært at lokalisere, hvor en tv inspektion må benyttes.

Alt dette og meget mere har kloakpersonen fuldstændig styr på. Hvis du ønsker at komme i kontakt med et erfarent og kompetent kloakfirma, som kan hjælpe dig med dit afløb, så kan du udfylde formularen her på siden.

Armatur til bad eller køkken
toilet

Forebyg et stoppet afløb

Der er mange ting du selv kan gøre, for at forebygge en forstoppelse af afløbet. Herunder kan du læse mere omkring vores råd.

Alle typer afløb
Uanset typen af afløb, så vil der henover tid samle sig snavs og skidt. Det kan derfor være en fordel at holde et par liter kogende vand i dem med jævne mellemrum.

Toilettet
For at undgå, at dit toilet stopper til, så er det vigtigt at det som kommer deri kun er ekskrementer og toiletpapir. Alt andet skal smides i en almindelig skraldespand.

Bruseren
Her handler det om at begrænse mængden af hår, som havner i afløbet. Du kan derfor med fordel fjerne hårene fra risten efter et bad.

Vasken i køkkenet
Her skal du begrænse mængden af madrester og olie, som ender i afløbet, specielt hvis du ikke har en ventil. Sørg for at smide madrester og andre rester fra madlavning ud i skraldespanden.

toilet

Kloakservice på abonnement

Finans har skrevet en artikel om, hvordan kloakservice på abonnement skulle være fremtiden.

Citat finans.dk “RenKloak er den første kloakmester i Danmark, der tilbyder rengøring af kloak på abonnement. Løsningen er opstået på baggrund af et ønske om at gøre prissætningen af kloakservice mere gennemskuelig, så kunderne ved, hvad de skal betale”

Du kan læse den fulde artikel på finans om kloakservice på abonnement her.

Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at ideen om kloakservice på abonnement er både god og unik. Da de fleste af os kan investere 79,- kr. pr. md. i at have tryghed omkring vores kloak.

Spørg os om alt

Har du spørgsmål - har vi svarene


    Vi vender tilbage på din henvendelse indenfor 48 timer.

    Vores kontaktinfo