Bliv inspireret

Bedste metode til
rengøring af ovn

Hvordan kan man få en ren ovn uden at bruge timevis på det?

Ovnrens

Ovnen kan hurtigt blive beskidt, hvis man ofte anvender den. Der er ikke noget, som at bruge timevis, på at rense en ovn med brændt fedt op og ned ad ovn siderne. Og så gøre det igen noget tid efter. Fordi når man laver mad, så bliver ovnen selvfølgelig beskidt igen. 
 
Der er dog ikke nogen grund, til at gøre det mere besværligt end nødvendigt. Der er måder og midler man kan bruge til at rengøre sin ovn, som gør at gerningen ikke er unødvendig problematisk.

Almindelig ovn

Med almindelig brun sæbe og lidt albuefedt, kommer man langt. Men afhængig af hvor lang tid, der er gået siden sidste gang du fik lavet en rengøring af din ovn, kan der have lagt sig en del fedt og sukker, der har brændt sig fast i siderne og ikke mindst bunden. Hvis der er mange brændte madrester på siderne, skal du bruge en glasskraber, som du kan bruge til at fjerne det værste. Brug derefter en våd klud, til at fjerne resterne. 
 
Smør derefter alle fire sider med et godt lag brun sæbe. Tænd for ovnen på 70-100 grader. Hold dog godt øje med den, og sluk med det samme når der begynder at komme bobler. Du har ikke lyst til at sæben brænder sig fast, så skal du også skrubbe den af.
Almindelig ovn

Ovn med ru emalje

 
Du skal dog være opmærksom på at man kun må bruge brun sæbe, hvis det er en glat emalje. 

Hvis din ovn har en ru emalje, så er det en selvrensende ovn, og du må ikke bruge brun sæbe, da det tilstopper ovnen. 

Du skal også være opmærksom på at du aldrig må bruge salmiaksprit.
 
Det er giftigt at indånde, og det kan lægge sig i hulninger i ovnen, og blande sig med din mad. 

 

 

Ovnglas og rist

Når det kommer til selve ovnglasset, kan du bare bruge almindelig opvaskemiddel. Det bedste er, hvis du kan tage det af før rensningen, men det er strengt taget ikke nødvendigt. Det samme gælder for risten, som kan renses med opvaskemiddel, hvis de ikke passer ind i opvaskemaskinen. Brug ikke brun sæbe til risten, da du jo gerne skal kunne lave mad, uden at det smager af sæbe. 

Privat rengøring

Den simpleste måde at få sin ovn renset på, er at hyre et professionelt rengøringsfirma til at gøre det for en. Man kunne evt. få et tilbud på privat rengøring, med ovnrens som et ekstra tillæg. Kontakt os og vi vil finde et rengøringsfirma i dit område. 

Spørg os om alt

Har du spørgsmål - har vi svarene


    Vi vender tilbage på din henvendelse indenfor 48 timer.