Bliv inspireret

Kan dit hjem
gøre dig syg?

Hvordan kan rengøring og desinficering påvirke dit hjems indeklima?

Bakterier og virus

Dårlig rengøring kan gøre dig syg og formindske din evne til at modstå epidemier. Jo længere tid, de får lov til at ligge uforstyrret, jo større er chancen for at de skaber yderligere kopier af sig selv og vokser.

Bakterier og virus kan ligge på overflader, såsom borde og sofaer, i rigtig lang tid, og videreudvikle sig, hvis man ikke sørger for desinficere de mest udsatte områder.

Tæpper og sengetøj er andre steder, hvor sådanne sygdomsfremkaldende mikroorganismer kan befinde sig.

Ydermere, hvis man ikke sørger for at bruge de rigtige midler, og anvender den nødvendige tid per overflade, kan man også risikere at de udvikler resistens. Så er det først der, der i sandhed bliver et problem med bakterier i luften.

Hvornår er det særligt vigtigt?

Især hvis du har børn eller svagelige i hjemmet, er det utrolig vigtigt at sørge for at der bliver gjort ordentligt rent.

Børn kan hurtigt glemme at vaske hænder eller desinficere med sprit, hvis de har været ude og lege.

Således kan det være ekstra fordelagtigt, at sørge for professionel rengøring i hjemmet, hvis man har børn.

Det kan også være vigtigt at huske med en ekstra omgang rengøring, hvis man netop har været igennem et sygdomsforløb. 

Hvad skal man huske at desinficere?

Badeværelser og køkkener er typiske områder, hvor der kan lægge sig mikroskopisk organisk materiale, der virker som føde for bakterier.

Yderligere kan man også nemt glemme at gøre rent på steder, der er svære at komme til. Det kan være højt på reoler og lamper, hvor mikroorganismer kan ligge og gemme sig.

Men det kan også være bag sofaen, under sengen eller bag fjernsynet.

Når det kommer til elektronisk udstyr, skal man huske at fjerne ledningerne, når man støvsuger og tørrer flader, da det netop er mellem ledninger at der kan ligge forskellige former for bakterier. 

Hvad er de mest effektive måder?

Den bedste måde at rengøre på, er at have en rutine, hvor du sørger for at de vigtige områder bliver gjort ordentligt rent.

Der er forskellige metodikker og rengøringsmidler, som er de bedste at bruge, men overordnet set, er det vigtigste faktisk bare at holde fast i en rutine med hensyn til rengøringen. Det er klart at med en travl hverdag, kan sådan noget som rengøring være en af de ting, som går i glemmebogen.

Man kan med fordel benytte sig af professionel hjælp til privat rengøring. Kontakt os, så finder vi nogen til at hjælpe jer, med jeres privat rengøring. På den måde, sørger I for at der bliver gjort ordentligt rent, selv hvis I ikke har tid. 

Spørg os om alt

Har du spørgsmål - har vi svarene


    Vi vender tilbage på din henvendelse indenfor 48 timer.