Bliv inspireret

Få et renere hjjem

Sidder du derhjemme med støv og skidt på gulvet eller i luften? Det er der heldigvis råd for. Læs videre på denne blog og bliv klogere på hvordan du får bugt med støv og skidt.

Få et renere hjem i dag

Har du svært ved, at holde hjemmet rent? Så læs videre her, vi har gode råd til hvordan du bedst holder dit hjem rent. Du er væk det meste af dagen og når du så kommer hjem fra arbejde, er både stuen og køkkenet bombet. Ting er kastet hist og pist, der er snavset tøj alle steder og du har beskidte gryder fra i går.

Er det umuligt at få et renere hjem?

Det korte svar er nej. Det kræver dog at man er indstillet på at skulle ændre sine dårlige vaner. Hvis man ikke er klar på at skulle ændre sin livsstil eller i hvert fald tage små skridt derhen af, så vil man ikke opnå den ønskede effekt. Prøv disse nemme og simple tricks for at holde dit hjem rent og organiseret.

Tips til at holde et rent hjem

1. Lad ikke rodet sprede sig

Hvis der roder på et værelse, er man typisk mere tilbøjelig til også at rode i et andet rum. Det er vigtigt, at holde rodet til et rum, hvis det er nødvendigt at rode. Hvis det først spreder sig til mere af boligen, kan det ende med at blive en total uoverskuelig opgave.

2. Brug det og læg det væk


Når du har brugt noget, skal det lægges på plads, altså helt på plads. Hvis dine ting ikke har en plads skal de have dette! Ved at alle tingene har en fast plads og de bliver lagt væk når de har været brugt så kommer man helt automatisk til at rode mindre.
Læs lidt mere konkrete eksempler her:

  • Når du er færdig med at spise, skal tallerkenerne direkte i opvaskemaskinen eller vaskes op.

 

  • Hvis du har prøvet forskellige stykker tøj om morgenen, så læg det på plads som du ikke skal bruge.

 

3. Lad være med at skaffe flere ting

Hvis du har rigtig mange ting i dit hjem er det meget svære at holde orden end hvis du har færre ting – det giver lidt sig selv. Derfor bør du først og fremmest minimere antallet af ting – såkaldt minimalisme eller zen. Med et værelse/rum med færre ting vil oprydningen blive mere overskuelig.

4. Hav en fast dag til rengøring

Det er smart at udpege en enkelt dag til at klare rengøringen i hjemmet. Dog gider de fleste ikke at bruge hele dagen på at gøre rent. Derfor kan man med fordel sætte et bestemt tidsinterval på hvert rum, dette gør at du har arbejder mere effektivt og ikke ender med at bruge hele dagen på det.

5. Organiser rummene til dine behov

De rum du bruger mest i din bolig, bør være organiserede således, at du har nemt ved at holde styr på de ting der er i rummet. Disse rum i boligen, kan du med fordel også starte med da de bruges oftest.

6. Gør det sjovt

Gør det sjovt at gøre rent – det lyder måske dumt. Men ved at gøre rengøring sjovt, går du ikke ligeså hurtigt død i det og kan derved fortsætte i længere tid. Det kan være alt fra, at lytte til din yndlingsmusik til, at bruge farvede handsker.

Mangler overskuddet?

Hvis du efter disse råd stadigvæk ikke kan finde tid eller overskue processen, er der heldigvis en sidste udvej… Man kan nemlig betale sig fra det. Ved at hyre et professionelt rengøringsfirma er man sikret god rengøring hver gang, samtidig med man selv slipper for at lave det hårde arbejde. Find dit næste rengøringsfirma her.

Spørg os om alt

Har du spørgsmål - har vi svarene


    Vi vender tilbage på din henvendelse indenfor 48 timer.