Bliv inspireret

Byggeri

Skal du have bygget ny bolig, sommerhus eller noget helt tredje, kan du trygt læse videre. Her finder du svar på alle de spørgsmål, du har angående byggeri, bæredygtighed og arkitektur.

hus

Det er dyrt at bygge nyt, det er der ingen tvivl om. Men alt efter dine ønsker og behov, kan du skræddersy dit byggeri til dine præcise behov.

Dit drømmeprojekt indenfor byggeri kan ikke betegnes som en livstil i sig selv, men hvis du alligevel føler dig gladere og mere positiv efterfølgende, er du ikke helt galt på den! Livstil forberedes nemlig i takt med bl.a. vores omgivelser og hvis du føler dig glad og tilfreds med fx din bolig, forbedres din livssti. Forestil dig fx at bo i en lille mørk lejlighed, når alt du ønsker er det store hus med have. Din livsstil forberedes derfor klart, hvis du er glad lige præcis der hvor du er og der hvor du bor.

I bund og grund er det dig selv, der står for det. Men bare rolig, vi vil her komme ind på nogle aspekter af hvad velvære kan være og hvordan disse kan forbedres.

Bæredygtigt byggeri

Vi kan vist trygt sige at trenden om bæredygtighed, er kommet for at blive. Sundhedsskadelige stoffer, miljøbelastende materialer og så videre, er alt sammen noget vi ønsker at undgå når vi bygger eller søger bolig.

Når du bygger bolig, benyttes oftest de mest udbredte og kendte byggemetoder, men for at give byggeriet en bæredygtigt baggrund, handler det om at finde de gode alternativer, til den gamle tankegang. Fx skal du være opmærksom på isolationen, malingen og kemiske fugemasser. Hvis ikke du er opmærksom på hvilke materialer der anvendes kan der blive anvendt metoder og materialer der bruger store mængder energi. Det kan ligeledes have en effekt på indeklimaet, i det færdige byggeri og i svære tilfælde have sundhedsskadelige konsekvenser. Du bør derfor altid arbejde sammen med en murer eller en anden fagmand med forståelse og indsigt i dette.

Byggeri

1. Hvordan udvindes materialet?

Overvej hvordan materialet udvides og om det belaster miljøet. Måske er det et materiale der ikke så meget af eller er miljøbelastende at fremvinde. Måske kan det erstattes af andre materialer, der har samme virkning? Overvej ligeledes hvordan bortskaffelsen af materialet og eventuelle rester foregår – om det er afbrænding eller om det måske kan genbruges.

2. Fra materiale til byggemateriale

Én ting er hvordan materialet udvindes, men er det bæredygtigt produceret, for at blive til de materialer du anvende? Undersøg dette og led eventuelt efter alternativer, der anvender bl.a. mindre energi eller vand.

3. Transporten

Der er miljømæssig forskel på om byggematerialet transporteres via skib, lastbil eller fly. Så du skal overveje hvordan materialerne kommer fra producent til byggeplads. Hvis der findes en leverandør tættere på, kunne dette overvejes. Undersøg gerne dette i alle 5 punkter.

Byggeri og arkitektur

Arkitektur i forhold til byggeri, er udformningen af bygninger og sammenhængen mellem de omkringliggende omgivelser. Derfor er arkitektur en vigtig del af et byggeri. Nå man skal til at bygge fx ny bolig, vil vi vel alle gerne have den flotteste bolig muligt. Men ligeledes hvis du skal bygge en ny garage, er der flere former for arkitektoniske beslutninger der skal tages. Både med hensyn til udseende og det udtryk du ønsker, så det passer ind til omgivelserne. Men også i forhold til funktionaliteten. Den skal selvfølgelig kunne det basale, som at holde tørt, have en garagedør der virker og lignende. Men ønsker du plads til opbevaring, cykler eller et lille værksted, skal dette også tænkes med ind i arkitekturen bag byggeriet.

Når du skal til at i gang med et byggeri, skal du huske det er mere, end bare en bygning. Den bygning skabes med et formål om at opfylde dine behov. Derfor er det, ligesom med livsstil og velvære, vigtigt at du får afklaret hvad det er, du har brug for og hvordan disse behov kan opfyldes. For nogle er det bæredygtige aspekt vigtigt, for andre er udtrykket eller den omkringliggende natur, et afgørende element.

Læs mere om byggeri

Ønsker du mere relevant information omkring byggeri? Så læs mere på nedenstående blogindlæg. Her finder du en masse relevant information omkring byggeri.

Byggeri

Spørg os om alt

Har du spørgsmål - har vi svarene


    Vi vender tilbage på din henvendelse indenfor 48 timer.

    Vores kontaktinfo