Bliv inspireret

7 Gode råd

Her har vi samlet de 7 bedste og mest essentielle råd og tricks til indretningen af din stue! Læs med her og find inspirationen.

1. Optegn stuen

Det første af de 7 gode råd til indretningen, her starter vi i stuen. Det kan være svært at komme i gang med projekt stue indretning. Et godt sted at starte er at optegne stuen, for at få afklaret hvor meget plads der egentlig er at gøre godt med. På denne måde får du visualiseret din stue og kan lettere afklare, hvad der er plads til og hvad der evt. mangler, så du undgår at bruge opsparingen på den store sofa, hvis du alligevel ikke havde plads til chaiselong.

Hvis du har mod på det findes der også programmer online, der kan hjælpe dig endnu mere med at visualisere og indsætte møbler korrekt ift. mål og du kan lege videre med farverne. Ved at have optegnet rummet, kan du eksperimentere med indretningen og finde frem til drømmehjemmet. Og lad os være ærlige, den kan være en dyr omgang at indrette drømmehjemmet, men du får en ide om hvordan der kunne se ud om nogle år.

2. Dit personlige touch

Alle de mange flotte hjem man finder i boligmagasiner og online, kan du sagtens kopiere eller i hvert fald finde inspiration i, men husk også at det skal være dit eget, så indsæt dit personlige aftryk.

Det er der mange måder at gøre på. Det kan eksempelvis være billeder af turen til Italien forrige sommer eller af familien. På den måde kan du også holde liv i gamle minder, der måske med tiden ville svinde ud. Men du kan også skabe et personligt udtryk gennem malerier fuld af farver, et unikt møbel du har arvet fra bedsteforældre, eller måske kunst du selv eller andre omkring dig har lavet.

3. Føl dig hjemme

Det tredje af 7 gode råd til indretningen, handler om at føle sig godt tilpas i eget hjem. Vi bruger meget af vores hverdag på arbejde, ærinder og alle mulige andre steder end hjemmet. Så når du kommer hjem er det vigtigt at du føler dig godt tilpas. Her er stuen et oplagt sted at starte, da det er her du slapper af og nyder at have fri.

For at kunne føle dig hjemme, bør du indrette stuen, så den passer til dig. Igen, er vi jo forskellige, så om du indretter dig med lyse, mørke eller måske pangfarver, er helt individuelt alt efter hvem du er. Du skal skabe dig en hyggelig stue, hvor du føler dig tilpas og afslappet. Hvis du er i tvivl, er det bare at prøve det af og udforske alle de muligheder, der heldigvis er.

4. Tilføj farverne

Den sorte farve er tilbage i den danske boligindretning og er ikke bare mørk og kedelig. Sort kan blandt andet bruges til at fremhæve andre farver. Hvis du bruger sort som en baggrundsfarve, måske til sofaen, kan du arbejde herfra og stille og roligt tilføje flere farvede elementer, men den sorte baggrundfarve er et godt udgangspunkt for indretningen. Herefter kan du tilføje lidt puder, skind, gulvtæpper og plaider og skabe dit helt eget udtryk.

Hvis du vil tage et lidt større skridt kan du også vælge at male den ene endevæg af stuen. Farven afgør du helt selv, det kommer helt an på hvilket udtryk du ønsker. Tilføj evt. lidt billeder eller malerier og så er du godt i gang, også hvis det er et lige stort nok projekt, at male en væg. 

5. Fang dagslyset

Helt generelt har lys en afgørende effekt på vores humør og styrker vores energiniveau. Derfor er det vigtigt med rigeligt lys i hjemmet. Så hvis du kan finde en blanding mellem naturligt lys udefra og lamper og stearinlys – er du godt på vej. Når du indretter stuen, skal du først tage højde for hvor lyset kommer fra og derefter tilpasse stuen med diverse lyskilder. Et rum ændrer karakter, i takt med lyset. Om sommeren er det heldigvis dejligt nemt at få dagslys ind, det er jo bare at trække gardinerne fra. Men om vinteren, er det vigtigt at du kan stille lysbehovet med andre lyskilder. Nu handler det bare om at finde de helt rigtige lamper til din boligindretning. Bor du i en mørkere bolig, uden særligt meget naturligt lys, kan det være en ide at placere spejle rundt omkring, det kan hjælpe med at reflektere sollyset.

6. Et grønt og friskt pust

Lidt grønne planter i din stue, gør det ikke kun hyggeligere, men hjælper også til et væsentligt bedre indeklima. Planter frigiver ilt og skaber liv og stemning i din stue. Til dig, der holder dig mest i den sort-hvide, minimalistiske stil, kan flotte grønne planter, sørge for at det hele ikke bliver alt for kedeligt.

Og hvis du ligesom mig, glemmer alt om at vande og passe dem, findes der heldigvis en masse smukker planter, der er meget lette at holde. Så bare rolig , hvis en som mig kan – kan du helt sikkert også! Læs mere om, hvordan grønt kan påvirke din livsstil

7. Befri væggene

Det sidste af de 7 gode råd til indretningen er placeringen af møbler. Det mest naturlige er for mange af os, at placere møblerne op af væggen. Men afprøv om ikke det kan noget at rykke dem lidt ud. Det lyder stik modsat, når vi siger at det skaber mere rum, at flytte møbler ind mod midten, men det er faktisk sandt nok. Hvis man vel og mærke har en tilpas stor stue.

Dette gør nemlig at stuen føles større. Det lyder forkert, men afprøv det og fornem selv efterfølgende, om ikke stuen virker større? Det lader til denne trens er på vej frem – så du kan lige så godt afprøve det.

Spørg os om alt

Har du spørgsmål - har vi svarene


    Vi vender tilbage på din henvendelse indenfor 48 timer.

    Vores kontaktinfo