Bliv inspireret

5 Gode råd til køkkenindretning

Få vores bedste tips til køkkenindretning! Læs med her og find inspirationen.

Køkkenlåger

1. Plads til at gøre maden klar

Det mest funktionelle køkken har plads til at tilberede maden. Det er vigtigt at dine skuffer og skabe er placeret ordentligt, så du let kan få adgang til de ting, du skal bruge for at lave din mad. Det er en god ide at placere de køkkenredskaber du bruger mest, tættest på tilberedningspladsen. Det kan både være i en skuffe eller en krukke. På den måde er de håndgribelige når du skal bruge dem.

2. Komfur og ovn

For at gøre arbejdsgangen nemmere, er det optimalt at placere komfuret og ovnen ved siden af tilberedningspladsen. Sørg for at du nemt kan nå dine gryder og pander når du står ved komfuret.

Tip! Mange vælger at placere deres ovn i øjenhøjde. På den måde kan du nemt tage din mad ud eller se til den.

Lakering af Køkkenlåger

3. Vask

Din vask skal placeres så den er nemt tilgængelig i forhold til dine andre arbejdsstationer. Når du har tilberedt din mad skal du hurtigt kunne placere dine køkkenredskaber ved vasken, så det ikke sviner. Derudover er det vigtigt at have vasken tæt på så du hurtigt kan få vand, både til madlavning, men også til at vaske dine hænder. Et lille tip er at have dine viskestykker så tæt på som muligt så du ikke drypper hen af gulvet for at nå det.

4. Opbevaringsplads

Hvis du har mange køkkenredskaber, er det en god ide at anskaffe højskabe, på den måde udnytter du køkkenpladsen optimalt. De fleste har meget forskelligt køkkenudstyr, og noget bliver brugt mere end andre. Derfor kan man med fordel placere det udstyr man bruger mest, så de er inden for rækkevide. Hvis du mangler plads i skabene, kan det se rigtig pænt ud med et vitrineskab, hvor f.eks. ens flotte service står fremme. På den måde skaber du mere plads til andet køkkenudstyr.
Lakering af køkkenlåger
Lakering af køkkenlåger

5. Mad og køleskab

Placer dit kølleskab tæt ved kogepladsen, så du nemt og hurtigt har adgang til dine råvarer. Husk at køleskab og ovn ikke må stå op af hinanden, da det kan påvirke energieffektiviteten. Det giver god mening, at skabe plads ved siden af køleskabet, til afsætning af varer. På den måde kan du hurtigt få varerne ind, samtidig med at du har køleskabet mindst muligt åbent.

 

 

 

 

Er du i tvivl om hvilken stil du skal gå efter? så læs mere her, hvor du får flere gode råd og inspiration til køkkenindretning og inventar.

Spørg os om alt

Har du spørgsmål - har vi svarene


    Vi vender tilbage på din henvendelse indenfor 48 timer.